Schoonderhage
 
 
 
Nieuw Logo Schoonderhage

wafelbak gemeente Haaltert

De Warmste weektrein stoomt binnen in Ninove

Benefiet Schoonderhage

Pop-up kunstgalerij

Warmste Week Studio Brussel

SOBVerslag Barbecue 25 juni 2017

Ronde Van Schoonderhage

Bespreking Zwarte Fleschbier


Aalst

Sint-Lievens-Esse | Pollare | Aalst | Muylem | Lebeke | Heldergem | Ninove | Iddergem

De initiële basiswaarden van kleinschaligheid, normalisatie en integratie indachtig, opteerde vzw Schoonderhage om na uitbouw van haar projecten te Sint-Lievens-Esse en Pollare, het derde project uit te bouwen in Aalst.

De keuze voor Aalst is gebaseerd op het streven naar een gelijkmatige spreiding over het arrondissement, en is tegelijk een gevoelsmatige terugkeer naar de plaats waar het idee "Schoonderhage" ontstond.

Evenals binnen het project te Sint-Lievens-Esse en te Pollare is het ook hier de bedoeling om qua interne organisatie en pedagogische uitbouw, te streven naar een zelfstandig werkend project , administratief en beleidsmatig ondersteund vanuit de centrale zetel te Pollare.

De keuze van het terrein, gelegen in een groengebied aan de rand van de stad, is enerzijds bepaald door de verschillende mogelijkheden die het terrein biedt met betrekking tot uitbouw van activiteiten en integratie, anderzijds uiteraard ook door de medewerking vanuit het OCMW - Aalst, als eigenaar van de gronden.

Teneinde te voldoen aan een elementaire voorwaarde van normalisatie met betrekking tot het scheiden van wonen en werken, is het project opgesplitst in 3 gebouwen: een dagcentrumgedeelte als activiteitencentrum en tweemaal een home voor 10 mensen gelegen aan de straatkant van het terrein.

Adressen
Dagcentrum:
Molendreef 61, 9300 Aalst
Tel.: 053/76.76.73
Dagcentrum.Aalst@schoonderhage.be

Tehuis Niet Werkenden (Fm):
Molendreef 61, 9300 Aalst
Tel.: 053/76.76.76
Home.Aalstsluizeken@schoonderhage.be

Tehuis Niet werkenden:
Molendreef 59, 9300 Aalst
Tel.: 053/76.76.72
schoonderhage.home.aalst@moso.be

Film:
Dagcentrum Aalst
Woning Aalst

Schoonderhage