Schoonderhage
 
 
 
Nieuw Logo Schoonderhage

wafelbak gemeente Haaltert

De Warmste weektrein stoomt binnen in Ninove

Benefiet Schoonderhage

Pop-up kunstgalerij

Warmste Week Studio Brussel

SOBVerslag Barbecue 25 juni 2017

Ronde Van Schoonderhage

Bespreking Zwarte Fleschbier


Start

Schoonderhage is een vereniging die voorziet in opvang en huisvesting van mensen met een mentale handicap. Schoonderhage is erkend  door en wordt gesubsidieerd door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap ( VAPH).

Schoonderhage is erkend als voorziening in de gehandicaptenzorg door het Vlaams Agentschap voor personen met een handicap met een erkenning voor 77 plaatsen dagcentrum ( +/- 100 bezoekers), 107 plaatsen tehuis niet werkenden/nursing en 9 plaatsen beschermd wonen/ geïntegreerd wonen/ Diensten inclusieve ondersteuning DIO.


Het dagcentrum biedt dagopvang van maandag tot vrijdag en is bestemd voor mensen die nog terechtkunnen in hun thuissituatie. Een door schoonderhage georganiseerde busdienst brengt de mensen dagelijks van en naar huis. In het dagcentrum nemen de dagverblijvers deel aan een zogenaamd bezigheidsprogramma. De bezigheden of activiteiten zijn meestal van huishoudelijke, ambachtelijk-artisanale en agrarische aard. Ze zijn vatbaar voor mensen die niet direct abstract kunnen denken. Samen met de niet-bezigheden vormen zij een voor elke deelnemer verschillend evenwicht tussen arbeid en rust, inspanning en ontspanning.

lees verderSchoonderhage is een voorziening die erkend is door en gesubsidieerd wordt door :
Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap
Schoonderhage