Schoonderhage
 
 
 
Nieuw Logo Schoonderhage

wafelbak gemeente Haaltert

De Warmste weektrein stoomt binnen in Ninove

Benefiet Schoonderhage

Pop-up kunstgalerij

Warmste Week Studio Brussel

SOBVerslag Barbecue 25 juni 2017

Ronde Van Schoonderhage

Bespreking Zwarte Fleschbier


Zwerfvuil opruimen

 Sinds maart gaan we regelmatig, ter vervanging van onze normale vrijdagse wandeling, op zwerfvuiltocht. We kregen hiervoor van de Dienst Leefmilieu Ninove speciale fluo-hesjes, grijpstokken, handschoenen en vuilzakken.

De eerste keer gingen we langs de Dender. We vlogen er meteen in en op een uurtje tijd hadden we vier volle vuilzakken! Vuil oprapen met zo’n grijpstok is eigenlijk best wel leuk en we maakten er een sport van om zo veel mogelijk vuil te verzamelen.

De Dender in Pollare en omstreken is een mooi stukje natuur en het is erg dat de mensen hun afval er zomaar weggooien.  Maar ook de wielrenners op het Jaagpad mogen wel wat meer manieren leren. Ze passeerden of slalomden soms tussen ons door zonder af te remmen of te verwittigen. Sommigen onder ons riepen dan: “Wielerterroristen!”.

 

 Een andere keer zochten we naar zwerfvuil in en rond Pollare-dorp en terug hadden we op korte tijd een paar volle vuilzakken. Als je een beetje rondkijkt zie je de raarste dingen rondslingeren. We vonden zelfs een hesp van 8kg langs de weg, maar die hebben we laten liggen.

Onze zwerfvuiltochten sluiten we steeds af met een drankje in de cafetaria van de sporthal. Daar kregen we onlangs zelfs felicitaties van de burgemeester.  We mochten fier zijn op onszelf!

In de nabije toekomst gaan we waarschijnlijk nog wel zwerfvuiltochten ondernemen maar we hopen wel steeds minder en minder zwerfvuil terug te vinden.

 

Schoonderhage