Dagbesteding

Een zinvolle dagbesteding geeft invulling aan je leven en daar kunnen we jou in bijstaan. In de dagcentra van Schoonderhage kan je deelnemen aan allerhande activiteiten: koken, snoezelen, crea-altelier, houtbewerking en nog veel meer. Maar ook buitenshuis zijn er heel wat activiteiten waar je aan kan deelnemen: zwemmen, atletiek, wandelen, fitness, marktbezoek…

Doorheen het jaar kan je ook mee op uitstap gaan. Zo gaan we naar Rock for Specials, nemen we deel aan Special Olympics Belgium, ondernemen we een huifkartocht, gaan we wandelen met alpaca’s…

Één à twee keer per jaar heb je de mogelijkheid om samen met andere dagcentrumbezoekers op kamp te gaan.

Kom je graag kennismaken met één van onze dagcentra? Neem dan contact met onze sociale dienst:

Lieve Van Trimpont
054/31.90.96
lieve.vantrimpont@schoonderhage.be

Kathleen De Man
054/31.07.87
kathleen.deman@schoonderhage.be

Sint-Lievens-Esse

De opening van het dagcentrum te Sint-Lievens-Esse betekende in 1979 de start van Schoonderhage. Het dagcentrum is te vinden in een doodlopend straatje van het heuvelachtige Sint-Lievens-Esse. Deze landelijke omgeving leent zich perfect tot boerderij- en tuinactiviteiten op het domein: we kweken onze eigen groenten, verzorgen de schapen, de varkens, de ezel en de konijnen en werken samen met andere ateliers om te komen tot prachtige kunstwerken.

Naar het dagcentrum te Esse komen zowel de bewoners van woning Esse als externe dagcentrumbezoekers. Naast de boerderijactiviteiten zijn er nog tal van andere ateliers actief: crea, kook, computer, lees- en schrijfclub, radioprogramma, dans, toneel, snoezelen, …

Dagcentrumbezoekers kunnen een beroep doen op busvervoer georganiseerd door Schoonderhage indien zij wonen in Herzele, Zottegem, Sint-Lievens-Houtem, Hillegem of Burst.

Adres:
Schoonderhage 14
9550 Sint-Lievens-Esse
054/50.11.57
dagcentrum.esse@schoonderhage.be

Pollare

Het dagcentrum aan de Dender in Pollare opende zijn deuren in 1990. Het wordt zowel bezocht door bewoners van de woningen in Pollare als door externen uit de regio’s Ninove, Geraardsbergen, Brakel en Lierde. Op het eind van een doodlopende straat met een prachtig uitzicht op de Dender en de achterliggende velden, mogen onze cliënten deelnemen aan allerhande activiteiten.

Er zijn twee leefgroepen met één centrale keuken, waar de cliënten elke dag helpen bij het bereiden van de maaltijden. Op de eerste verdieping vinden we een rustruimte, een lees- en schrijfruimte en een atelier voor semi-industrieel werk. Er is een ruime tuin waar groenten gekweekt worden en waar de geiten, konijnen en Kameroenschapen samen met alpaca Dennis het gras kort houden. De bewoners staan in voor verzorging van de dieren en het proper houden van de hokjes en stal. Voor wie niet zo houdt van buitenactiviteiten is er ook nog een crea-atelier, een houtatelier, een computerruimte enz. Wekelijks gaan cliënten van dagcentrum Pollare zwemmen, sporten, … in Ninove of in de buurt.

Dagcentrumbezoekers kunnen een beroep doen op busvervoer georganiseerd door Schoonderhage indien zij wonen in Ninove, Brakel, Lierde of Geraardsbergen.

Adres:
Schuitstraat 16
9401 Pollare
054/31.90.97
dagcentrum.pollare@schoonderhage.be

Aalst

Als derde project opende Schoonderhage de site te Aalst in 1996. In Aalst beschikken we over een ruim houtatelier, kleine boerderijdieren, een ruime tuin waar we onze eigen groenten kweken, twee keukens voor de bakkers onder ons, crea-ruimtes en een multifunctionele zaal die zich ook uitstekend leent tot een feestje. Er zijn twee leefgroepen die elke middag hun eigen maaltijden bereiden samen met de cliënten. Na de middag is er tijd en ruimte om te rusten of te snoezelen in onze snoezelruimte.

De nabijheid van centrum Aalst zorgt voor geregelde uitstappen naar ’t Stad: marktbezoek, cafébezoekje, deelname aan allerhande festiviteiten enz... Het dagcentrum is bovendien voorzien van een lift en is rolstoeltoegankelijk.

Dagcentrumbezoekers kunnen een beroep doen op busvervoer georganiseerd door Schoonderhage indien zij wonen in de ruime regio van Aalst.

Adres:
Molendreef 61
9300 Aalst
053/76.76.73
dagcentrum.aalst@schoonderhage.be

Lebeke

Om een antwoord te bieden op de nog steeds acute vraag naar bijkomende opvangplaatsen werd in 2003 het schoolgebouw aangekocht in Lebeke, Outer. Dit werd vanaf 2004 omgevormd tot een volwaardig dagcentrum waar 30 bijkomende personen opgevangen worden. Deze afdeling is sinds juni 2006 operationeel. De schoolbanken en bordenwissers hebben plaats gemaakt voor:

  • crea-ateliers om de kunstenaars te laten experimenteren met klei
  • een computerlokaal waar bewoners zelf pictogrammen maken en bij tijd een tekstje schrijven voor het Schoonderhagekrantje
  • een ruime zaal die dienst doet voor het toneelgroepje en het muziekgroepje
  • een houtatelier
  • een tuinatelier met verbinding naar de serre voor de groene vingers

In dagcentrum Lebeke is er één centrale keuken waar onze begeleiders samen met de bewoners lekkere en gezonde maaltijden bereiden. De centrale keuken is verbonden met twee leefgroepen waar ieder zijn plaatsje vindt.

Dagcentrumbezoekers kunnen een beroep doen op busvervoer georganiseerd door Schoonderhage indien zij wonen in de ruime regio van Ninove en Haaltert.

Adres:
Kerkstraat 62
9406 Outer
054/25.00.28
dagcentrum.lebeke@schoonderhage.be

Muylem

In de periode 2002-2003 werd dit kleine dagcentrum geopend om een antwoord te bieden aan dringende vragen inzake dagopvang. Het project werd aanvankelijk gestart met eigen middelen en in eigen beheer, maar werd in tussentijd erkend door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH).

Het dagcentrum te Muylem is in oppervlakte het kleinste dagcentrum van Schoonderhage. Er komen dagelijks een 15 à 20 bewoners langs om er een aangename dag te beleven. Door zijn kleinschaligheid kan dagcentrum Muylem meer de focus leggen op huiselijkheid en verbondenheid. In het dagcentrum te Muylem bieden wij ook diverse activiteiten aan zoals van sport, tuin, crea, koken… Bewoners die nood hebben aan rust en nabijheid vinden hier zeker hun plekje.

Dagcentrumbezoekers kunnen een beroep doen op busvervoer georganiseerd door Schoonderhage indien zij wonen in de regio’s Ninove, Geraardsbergen of Brakel.

Adres:
Muylemstraat 138
9400 Appelterre
054/51.88.85
dagcentrum.muylem@schoonderhage.be

Iddergem

Dagcentrum Iddergem opende in 2012. De moderne gebouwen bieden plaats aan een dertigtal dagcentrumbezoekers. Er zijn twee leefgroepen, een ruime professionele keuken en diverse ateliers ter beschikking zoals crea-ateliers, computerlokaal, snoezelruimte, tuinatelier en een multifunctionele ruimte met ballenbad.

De begeleiding ondersteunt er met veel plezier heel wat activiteiten!

Woon je in de regio van Denderleeuw of Ninove? Dan kan je gebruik maken van busvervoer georganiseerd door Schoonderhage.

Adres:
Kloosterstraat 4
9472 Iddergem
053/39.87.31
dagcentrum.Iddergem@schoonderhage.be