Wonen

Voor sommige mensen is het niet haalbaar om thuis te blijven wonen, anderen leven graag in groep en nog anderen willen graag op hun eigen benen staan. Voor iedereen met een vraag naar zorg of ondersteuning in wonen, trachten wij een antwoord te bieden op hun ondersteuningsvraag.

Schoonderhage beschikt over 12 woningen die in diverse vormen en intensiteit woonondersteuning bieden. Net als onze dagcentra zijn de woningen verspreid over de regio’s Herzele, Ninove, Aalst, Denderleeuw en Haaltert. Schoonderhage legt de nadruk op een nauwe samenwerking tussen woning en dagcentrum om in zo veel mogelijk zorgcontinuïteit te voorzien.

Kom je graag kennismaken met één van onze woningen? Neem dan zeker contact op, je vindt de gegevens via onze pagina ‘beschikbaar aanbod

Sint-Lievens-Esse

De woning in Sint-Lievens-Esse is een ruime rijwoning op enkele kilometers van het dagcentrum. Het gebouw is gezellig ingericht en beschikt over 10 kamers. De woning heeft diverse hoogteverschillen waardoor men in staat moet zijn om een beperkt aantal trappen te nemen. De trap naar de bovenverdieping is voorzien van een traplift.

De woning is ruimtelijk gescheiden van het dagcentrum en is ondergebracht in het voormalige postgebouw van Sint-Lievens-Esse. Dankzij de centrale ligging zijn de bewoners van het home zo goed als volkomen geïntegreerd in het dorpsgebeuren.

Adres:
Kauwstraat 17
9550 Sint-Lievens-Esse
054/50.37.07
home.esse@schoonderhage.be

Pollare

In Pollare is er naast het dagcentrum, de ‘14’ en de administratie nog een dubbelwoning voor 18 personen. Er zijn twee leefgroepen: één voor 10 personen waar de focus meer ligt op zorg en begeleiding en één voor 8 personen die iets minder ondersteuning nodig hebben. Het grootste gedeelte van de avondwerking is gescheiden, maar af en toe springen de bewoners en begeleiders toch eens binnen bij elkaar. ’s Nacht is er één begeleider die blijft slapen en permanentie doet voor beide woningen.

’s Avonds besteden we hoofdzakelijk tijd aan huishoudelijke taken, persoonlijke verzorging, enz.. Tijdens het weekend maken we tijd om op stap te gaan.

Adres:
Schuitstraat 16,
9401 Pollare
054/31.90.99
home.pollare@schoonderhage.be

Woning ‘de 14’

‘De 14’ is een woning die ligt naast het dagcentrum en de woningen Pollare. De woning beschikt over 9 kamers. De focus ligt meer op zelfstandigheid en ondersteuning dan op zorg zoals de andere woningen te Pollare. Bewoners van ‘de 14’ gaan naar dagcentrum Muylem of Pollare.

Adres:
Schuitstraat 16
9401 Pollare
054/32.32.52

Aalst

De keuze voor Aalst is gebaseerd op het streven naar een gelijkmatige spreiding over het arrondissement, en is tegelijk een gevoelsmatige terugkeer naar de plaats waar het idee "Schoonderhage" ontstond.

Evenals binnen het project te Sint-Lievens-Esse en te Pollare is het ook hier de bedoeling om -wat interne organisatie en pedagogische uitbouw betreft- te streven naar een zelfstandig werkend project, administratief en beleidsmatig ondersteund vanuit de centrale zetel te Pollare.

Aalst - Sluizeken

De woning ‘Sluizeken’ beschikt over 11 kamers en 1 logeerkamer. De volledige woning is rolstoeltoegankelijk door de brede gangen en lift naar de bovenverdieping. Niet alle bewoners van Sluizeken sluiten elke dag aan bij de activiteiten van het dagcentrum. Enkelen onder hen blijven hoofdzakelijk in de woning of nemen sporadisch deel aan dagcentrumactiviteiten. Het bieden van zorg staat hier centraal.

Adres:
Molendreef 61
9300 Aalst
053/76.76.76
home.aalstsluizeken@schoonderhage.be

Aalst Fwajee

‘Fwajee’ in Aalst huisvest 15 personen waarvan 4 personen samenleven in het dakappartement. De benedenverdieping van Fwajee omvat een grote leefruimte die rolstoeltoegankelijk is. Een aantal kamers zijn ook volledig aangepast. Het appartement is een knusse woning met alle nodige faciliteiten voor de 4 aanwezige bewoners. De bewoners van deze afdeling gaan overdag allen naar het dagcentrum dat zich op hetzelfde terrein bevindt.

Adres:
Molendreef 59
9300 Aalst
053/76.76.72
home.aalstfwajee@schoonderhage.be

Plushuis

De bewoners in de nieuwe woning te Aalst namen in september 2018 hun intrek in een nieuwbouwwoning die verbonden werd met de woning Fwajee. Er zijn 8 ruime kamers in de woning. Afhankelijk van de noden van de bewoners sluiten zij al dan niet ook overdag in de leefgroep aan. De werking is afgestemd op het beperken van prikkels en aanbieden van structuur.

Lebeke

De kloosterwoning, gelegen naast het schoolgebouw dat ondertussen als dagcentrum fungeert, werd eveneens aangekocht als overbruggingsproject voor een nieuw op te richten woning. Ondertussen kunnen we niet meer spreken van een overbrugging en kent de woning in Lebeke een volwaardige werking voor 10 personen. De bewoners sluiten overdag aan bij de werking van het aanpalende dagcentrum.

De woning zelf heeft een warme uitstraling die zijn geschiedenis als kloosterwoning alle eer aandoet. Er is naast de living en keuken nog een bijliving voorzien voor de bewoners die ’s avonds graag nog handwerk doen of andere kleine activiteiten ondernemen. Alle kamers bevinden zich op de eerste verdieping, die enkel toegankelijk is via de trap.

Adres:
Kerkstraat 64,
9400 Outer
054/50.37.18
home.lebeke@schoonderhage.be

Pastorij

In 2017 opende de Pastorijwoning de deuren. Er is ruimte voor 5 bewoners die er zelfstandiger wonen met enige ondersteuning door het team van de nabijgelegen woning. In het weekend worden vaak activiteiten samen georganiseerd met woning Lebeke.

De bewoners van de Pastorij nemen overdag deel aan de activiteiten in dagcentrum Lebeke en/of doen aan begeleid werk.

Adres:
Kerkstraat 66,
9400 Outer
054/25.42.35
home.lebekepastorij@schoonderhage.be

Haaltert

In het najaar van 2018 namen 8 bewoners, die voorheen in de woning te Heldergem woonden, hun intrek in Haaltert. Deze rustieke huurwoning kreeg een up-date zodanig dat onze bewoners er over alle comfort beschikken. Er zijn 4 ruime kamers op gelijkvloers en 4 ruime kamers op het 1e verdiep. De benedenverdieping is rolstoeltoegankelijk.

Adres:
Houtmarkt 32,
9450 Haaltert
053/75.01.32
home.haaltert@schoonderhage.be

Norbertijnen

Anno 2007 werd binnen Schoonderhage de basis gelegd voor oprichting van een nieuw woonhuis, gelegen in de sociale verkaveling aan de Denderhoutembaan te Ninove. Het betreft een tweewoonst (2 x 9) die blijvend onderdak biedt aan die bewoners die door het wegvallen van hun sociaal netwerk niet meer kunnen terugvallen op hun thuismilieu. Deze nieuwe woningen met eigentijds wooncomfort en op loopafstand van het centrum van Ninove staan garant voor een opvang die kwalitatief beantwoordt aan de doelstellingen van Schoonderhage.

Op 1 januari 2009 is de werking in de woningen opgestart. Voor dagbesteding wordt er samengewerkt met dagcentrum Muylem en dagcentrum Iddergem.

Adres:
Norbertijnenstraat 12,
9400 Ninove
054/24.02.82
home.norbertijnen@schoonderhage.be

Iddergem

Eind 2011 opende het project te Iddergem de deuren voor 14 bewoners met een nursingprofiel. De woning bevindt zich op hetzelfde terrein als het dagcentrum. Overdag worden er in de woning zelf basale activiteiten aangeboden aan de bewoners die ter plaatse blijven. De nabijheid van het dagcentrum zorgt ervoor dat bewoners kunnen aansluiten bij activiteiten van het dagcentrum als zij dat wensen. Zij moeten geen rekening houden met busritten e.d. en kunnen hun eigen dagritme volgen.

Adres:
Kloosterstraat 4,
9472 Iddergem
053/39.87.30
home.iddergem@schoonderhage.be

Aardeweg

De woning in de Aardeweg te Ninove opende de deuren in het voorjaar van 2018. De werking spitst zich toe op personen meer nood hebben aan een vloeiend dag- en nachtritme i.p.v. een strikte scheiding wonen en werken. Er wordt voor elke bewoner een evenwicht gezocht tussen activiteit en de nodige zorgen.

Adres:
Aardeweg71a,
9406 Outer
054/41.42.72.
home.aardeweg@schoonderhage.be