02/22/2022
De HHN Ronde van Schoonderhage 2022
03/15/2022

De Mooimakers

Zwerfvuiljagers
Elke woensdag staan ze weer klaar: onze Ninoofse Mooimakers.
Met grijpers en vuilzakken in de aanslag maken ze de buurt in Pollare opnieuw vrij van zwerfvuil.

Iedere woensdag gaan enkele bewoners op stap als de Ninoofse Mooimakers. Ze trekken hun fluohesje aan, nemen een grijper en vuilzak in de hand en vertrekken.

De wandeling start van onze vestiging in Pollare, maar om ervoor te zorgen dat de ruime omgeving rond Schoonderhage proper blijft, wijzigt de wandelroute wekelijks.

Wist je dat er gemiddeld 20.000 ton zwerfvuil langs de Vlaamse wegen ligt? Dat is 3,44 kg zwerfvuil per persoon! (bron: vrt)

Op hun wandeling komen onze mooimakers heel wat tegen: sigarettenpeuken, drankblikjes, plastic… maar voor onze goed uitgeruste mooimakers vormt dit geen probleem. Met de grijper rapen ze het afval op en deponeren ze dit netjes in de voorziene vuilniszakken.

Onder de buurtbewoners zijn onze mooimakers al goed gekend en worden ze met veel enthousiasme onthaald. De buurtbewoners roepen regelmatig “Goed bezig!” en “Bedankt om onze buurt proper te houden!” Sommigen openen zelfs de deur om onze gasten een snoepje aan te bieden. En die snoeppapiertjes gooien we natuurlijk netjes in de vuilzak.

Na een uur opruimen, keren onze mooimakers terug naar Schoonderhage voor een warme tas koffie. Dat hebben ze dubbel en dik verdiend!