Ambulante/mobiele ondersteuning

Begeleid werk

Begeleid werk is een initiatief voor personen met een (vermoeden van) handicap, waarbij betaald werk niet haalbaar is omwille van een (arbeids-)handicap. Via deze weg kan je onbetaald werken in het regulier arbeidscircuit (rusthuis, school, bakker, boerderij, …).

Samen met jou gaan we als dienst op zoek naar je interesses en mogelijkheden. Hoe vaak je aan de slag gaat, kan variëren van een halve dag tot één of meerdere dagen per week.

Eens een aangepaste job gevonden, sta je er niet alleen voor. Je wordt begeleid door een jobcoach. Deze zal op regelmatige basis samen zitten met jou en je werkgever.

Interesse om begeleid werk te doen? Of wil je als werkgever iemand een kans geven?
Neem dan zeker contact op met ons via kathleen.deman@schoonderhage.be of via 054/31.07.87.

Woonondersteuning aan huis

Voor mensen die zelfstandig wensen te wonen met enige vorm van ondersteuning is er woonondersteuning aan huis. Schoonderhage biedt in samenwerking met WONOzo! ambulante of mobiele ondersteuning. WONOzo! gaat samen met jou op zoek naar ondersteuningsmogelijkheden om het zelfstandig wonen vlot te laten verlopen. Zij kunnen je ondersteunen bij budgetteren, administratie, huishouden, dagbesteding, vrije tijd, gezondheid, zelfzorg, opvoeding van de kinderen, relaties, mobiliteit en praktische vaardigheden.

Je vindt hen op www.wonozo.be.