Ambulante/mobiele ondersteuning

Begeleid werk

Wanneer je niet kan werken in de reguliere arbeidsmarkt of wanneer een beschutte werkplaats of maatwerkbedrijf niets voor jou is, kan je begeleid werken. Via deze weg kan je onbetaald werken in het regulier arbeidscircuit (rusthuis, school, bakker, boerderij…).

Hoe gaat het in z'n werk?

Je start met een gesprek met onze jobcoach. Daarna gaat ze voor jou op zoek naar een geschikte werkplaats. Ze houdt hierbij rekening met jouw interesses en mogelijkheden. Er zijn heel wat mogelijkheden zoals werken in een rusthuis, op een school, bij de bakker, een boerderij en nog veel meer.

Zodra de jobcoach een werkplaats voor je heeft gevonden, ga je er op bezoek. Je maakt kennis met de werkgever en jouw collega’s. Hoe vaak je aan de slag gaat, kan variëren van een halve dag tot één of meerdere dagen per week.

Bij ons sta je er niet alleen voor. Zodra je een aangepaste job gevonden hebt, krijg je begeleiding door onze jobcoach. Deze zal op regelmatige basis samenzitten met jou en je werkgever.

Interesse om begeleid werk te doen? Of wil je als werkgever iemand een kans geven?
Neem dan zeker contact op met ons via hilde.coppens@schoonderhage.be of via 0492/33.37.95.

Woonondersteuning aan huis

Voor mensen die zelfstandig wensen te wonen met enige vorm van ondersteuning is er woonondersteuning aan huis. Schoonderhage biedt, in samenwerking met WONOzo!, ambulante of mobiele ondersteuning. WONOzo! gaat samen met jou op zoek naar ondersteuningsmogelijkheden om het zelfstandig wonen vlot te laten verlopen. Zij kunnen je ondersteunen bij budgetteren, administratie, huishouden, dagbesteding, vrije tijd, gezondheid, zelfzorg, opvoeding van de kinderen, relaties, mobiliteit en praktische vaardigheden.

Je vindt hen op www.wonozo.be.