Dagbesteding


Een leuke dagbesteding bij Schoonderhage vzw. Daar zorgen wij voor!

Een zinvolle dagbesteding geeft invulling aan je leven en daar kunnen we jou in bijstaan. In de dagcentra van Schoonderhage kan je deelnemen aan verschillende activiteiten zoals koken, snoezelen, crea-altelier, houtbewerking en nog veel meer. Maar ook buitenshuis zijn er heel wat activiteiten waar je aan kan deelnemen: zwemmen, atletiek, wandelen, fitness, marktbezoek…

Doorheen het jaar kan je ook mee op uitstap gaan. Zo gaan we onder andere naar Rock for Specials, nemen we deel aan Special Olympics Belgium, ondernemen we een huifkartocht, gaan we wandelen met alpaca’s…

Daarnaast kan je één à twee keer per jaar samen met andere dagcentrumbezoekers op kamp gaan.

We organiseren regelmatig kennismakingsmomenten en rondleidingen binnen onze dagcentra. Kom je graag eens kennismaken met één van onze dagcentra? Neem dan een kijkje op onze pagina Kennismakingsmoment dagcentra Schoonderhage vzw - Schoonderhage vzw

Voor meer info kan je ook altijd contact opnemen met onze sociale dienst: 

Lieve Van Trimpont en Dana Roelants
054/32.90.00
socialedienst@schoonderhage.be

 

Ben je op zoek naar woonondersteuning? Neem dan een kijkje op onze pagina 'wonen'.

Sint-Lievens-Esse

Ons dagcentrum ligt in een klein straatje midden in een mooie, landelijke omgeving. Hier kweken we onze eigen groenten, verzorgen we de schapen, varkens, ezels en konijnen, maar werken we ook met andere ateliers om prachtige kunstwerken te maken.

Dagcentrumbezoekers kunnen beroep doen op busvervoer georganiseerd door Schoonderhage indien zij wonen in de regio Herzele, Zottegem, Sint-Lievens-Houtem, Hillegem of Burst.


Adres:
Schoonderhage 14
9550 Sint-Lievens-Esse
054/50.11.57
dagcentrum.esse@schoonderhage.be

Pollare

Dit dagcentrum heeft een prachtig zicht op de Dender, maar ook op de achterliggende velden. We hebben ook heel wat dieren die jij mee kan verzorgen: geiten, konijnen schapen en een alpaca! Daarnaast hebben we ook een rustruimte, een lees- en schrijfruimte en een atelier voor semi-industrieel werk.

Dagcentrumbezoekers kunnen beroep doen op busvervoer georganiseerd door Schoonderhage indien zij wonen in de regio Ninove, Brakel, Lierde of Geraardsbergen.

Adres:
Schuitstraat 16
9401 Pollare
054/31.90.97
dagcentrum.pollare@schoonderhage.be

Aalst

Als derde project opende Schoonderhage de site te Aalst in 1996. In Aalst beschikken we over een ruim houtatelier, kleine boerderijdieren, een ruime tuin waar we onze eigen groenten kweken, twee keukens voor de bakkers onder ons, crea-ruimtes, een multifunctionele zaal die zich ook uitstekend leent tot een feestje…

Eerst maken de twee leefgroepen elke middag hun eigen maaltijd. Daarna is er tijd en ruimte om te rusten of te snoezelen in onze snoezelruimte. De nabijheid van centrum Aalst zorgt voor geregelde uitstappen naar ’t Stad zoals een marktbezoek, cafébezoekje of deelname aan allerhande festiviteiten. Het dagcentrum is bovendien voorzien van een lift en is rolstoeltoegankelijk.

Dagcentrumbezoekers kunnen beroep doen op busvervoer georganiseerd door Schoonderhage indien zij wonen in de ruime regio van Aalst.

Adres:
Molendreef 61
9300 Aalst
053/76.76.73
dagcentrum.aalst@schoonderhage.be

Lebeke

Omdat er nood was voor extra opvangplaatsen, kocht Schoonderhage een schoolgebouw in Lebeke, Outer. Dit gebouw hebben we omgevormd tot een volwaardig centrum zodat we 30 extra personen kunnen opvangen. De schoolbanken en bordenwissers hebben we plaats laten maken voor:

  • een crea-atelier zodat de kunstenaars kunnen experimenteren met klei
  • een computerlokaal waar bewoners zelf pictogrammen maken, maar ook een tekstje schrijven voor het Schoonderhagekrantje
  • een ruime zaal zodat het toneelgroepje en muziekgroepje zich kan uitleven
  • een houtatelier, maar ook een tuinatelier
  • ...

Er is één centrale keuken waar onze begeleiders samen met de bewoners lekkere en gezonde maaltijden bereiden. Daarnaast is de centrale keuken verbonden met twee leefgroepen waar ieder zijn plaatsje vindt.

Dagcentrumbezoekers kunnen beroep doen op busvervoer georganiseerd door Schoonderhage indien zij wonen in de regio Ninove en Haaltert.

Adres:
Kerkstraat 62
9406 Outer
054/25.00.28
dagcentrum.lebeke@schoonderhage.be

Muylem

Dit kleine dagcentrum werd geopend zodat we een antwoord konden bieden aan dringende vragen voor dagopvang. Het project werd aanvankelijk gestart met eigen middelen en in eigen beheer, maar werd in tussentijd erkend door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH). Ook bij deze vestiging van Schoonderhage vzw kan je terecht voor een leuke dagbesteding.

Het dagcentrum te Muylem is het kleinste dagcentrum van Schoonderhage, maar er komen dagelijks een 15 à 20 bewoners langs om er een aangename dag te beleven. Dankzij de kleinschaligheid kan dagcentrum Muylem meer de focus leggen op huiselijkheid en verbondenheid. In het dagcentrum te Muylem bieden wij ook diverse activiteiten aan zoals van sport, tuin, crea, kook, … Bewoners die nood hebben aan rust en nabijheid vinden hier ook zeker hun plekje.

Dagcentrumbezoekers kunnen beroep doen op busvervoer georganiseerd door Schoonderhage indien zij wonen in de regio Ninove, Geraardsbergen of Brakel.

Adres:
Muylemstraat 138
9400 Appelterre
054/51.88.85
dagcentrum.muylem@schoonderhage.be

Iddergem

Het moderne gebouw biedt plaats aan een dertigtal dagcentrumbezoekers. Daarnaast zijn er twee leefgroepen, een ruime professionele keuken en diverse ateliers zoals crea-ateliers, computerlokaal, snoezelruimte, tuinatelier, multifunctionele ruimte met ballenbad…

De begeleiding ondersteunt er met veel plezier heel wat activiteiten, waaronder het maken van een eigen radioprogramma, het bereiden van de maaltijden, het kweken van de eigen groenten, het maken van prachtige kunstwerken…

Dagcentrumbezoekers kunnen beroep doen op busvervoer georganiseerd door Schoonderhage indien zij wonen in de regio Denderleeuw of Ninove.

Adres:
Kloosterstraat 4
9472 Iddergem
053/39.87.31
dagcentrum.Iddergem@schoonderhage.be

Bij Schoonderhage vzw ben je op de juiste plaats voor een leuke dagbesteding!


Terug