Giften

Met overheidssteun alleen zou Schoonderhage niet hetzelfde zijn. Het is dankzij de vele grote en kleine giften van verschillende sympathisanten, organisaties, serviceclubs, … dat wij onze dagdagelijkse werking voor onze bewoners net dat tikkeltje meer kunnen geven. Elke vorm van financiële steun wordt dan ook met open armen ontvangen.

Dankzij diverse giften kan Schoonderhage net dat tikkeltje meer bieden aan zijn bewoners. Dat beetje extra comfort, een leuke uitstap, … Hieronder vindt u een overzicht van de besteding van de giften en van de activiteiten, materialen, … waar we nog giften voor inzamelen.

Hoe steunen?

Overschrijven kan op rekeningnummer:
BE29 3930 0315 9764
van Schoonderhage vzw met de vermelding ‘gift’.

Voor giften vanaf 40€ kunnen wij een fiscaal attest toekennen.
Fiscale attesten worden opgemaakt en verstuurd aan het begin van het jaar volgend op de gift.

Snoezeltuin te Outer

Een snoezeltuin is een aangepaste en ingerichte tuin waar we vooral gaan werken met door de natuur aangeboden prikkels. Want een tuin is een omgeving waar de zintuigelijke prikkels niet vastliggen, maar aangeboden worden op het ritme van de natuur. Een tuin waar je doorheen gereden kan worden als je zelf niet kunt lopen, niet kan zien of niet kan horen. De prikkels uit de natuur doen een beroep op alle zintuigen, ze zijn oneindig en liggen als het ware voor het oprapen. De wind die je gezicht streelt, vogels die fluiten, iedere struik, boom of plant die weer anders voelt, de geuren van de bloemen, het zoemen van de bijen en het fladderen van de kleurrijke vlinders. Alle zintuigen worden via diverse prikkels gestimuleerd:

  • Visuele prikkels: kleurige bloemen en planten, in de wind bewegende opstellingen, opstelling van bewegende spiegels
  • Auditieve prikkels: in de wind bewegende opstellingen, insectentuin, waterfontein
  • Tactiele prikkels: via voelen aan planten/bomen en struiken, stappen over diverse ondergrond materialen, het voelen aan diverse natuurlijke materialen
  • Geur/smaak prikkels: ruiken en proeven aan diverse kruiden/eetbare planten.

Bedoeling is dat al deze prikkels worden aangeboden op een veilige manier, op een beperkte oppervlakte waar de bewoners samen met begeleiding via een wandeling via de diverse thematuinen kunnen genieten van al deze aangeboden prikkels. De tuin wordt ingedeeld in een aantal sectoren waar telkens een andere gewaarwording en activiteit kan aangeboden worden. Doorheen de tuin zijn ook voldoende rustpunten voorzien waar bewoners kunnen schommelen, op een trampoline kunnen liggen, ...

Electrische duofiets

Voor vele bewoners in Schoonderhage is zelfstandig fietsen niet meer mogelijk. Om deze leuke activiteit nieuw leven in te blazen en te organiseren voor alle personen wil Schoonderhage een electrische duofiets aanschaffen. Het is een driewieltandem waarbij beide personen naast elkaar zitten. Eén persoon stuurt en beide kunnen trappen. Beide hebben een goed zicht op de omgeving en communicatie verloopt gemakkelijker doordat men naast elkaar kan plaatsnemen. De electrische moter zorgt voor ondersteuning tijdens de rit. Indien u graag onze bewoners de kans geeft om opnieuw de wind door de haren te voelen vanop de fiets, aarzel dan niet om deze aankoop te sponsoren.